Vegán és TÉNÉ kalandozások

YesChef

YesChef

Kezdődjön a kaland!

2024. január 10. - YesChef

Ahogy a címben írtam, kezdődjön a kaland! Vágjunk bele a vegán étrendbe, spékeljük meg némi TÉNÉ beütéssel, és máris itt találjuk magunkat a yeschef.blog.hu-n. Van egy másik blogom, amig 17 éve vezetek, de a tartalmakat - úgymint vegyes étrendű receptek kontra vegán, TÉNÉ receptek - nem szívesen keverem össze, már csak azok kedvéért sem, akiket ez utóbbi egyáltalán nem érdekel, ne adj isten, még taszít is. Ilyen is akad ugyanis.

Elsőként egy remek vegán babkrém receptet hozok, illetve jegyzek fel a magam számára. Szívesen használom reggelire teljes kiőrlésű kenyérrel, tortillát megkenni vele, ha wrapot készítek, vagy zöldségek mellé mártogatósnak. Elkészítése pofon egyszerű, alapanyag igénye szinte minimális. Ha vegán vagy, vagy TÉNÉ-zel, akkor egy fehérbab konzerv biztosan található a szekrényedben, egy kis fokhagyma is mindig akad, aztán már csak egy turmixgép kell.

babkrem.jpeg

Hozzávalók:
1 doboz cannellini bab konzerv
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál tahini (szezámpaszta)
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál fehér miso paszta (elhagyható, de jót tesz neki)
2 evőkanál sörélesztő pehely (ez is elhagyható, de szerintem kell az ízének)
bors
só módjával, főleg ha használsz miso pasztát, ami nagyon sós
olívaolaj (én nem használtam)
 
Elkészítés:
A babkonzervet leszűrtem, a levét félretettem, mert tudtam, hogy olívaolaj híján szükségem lesz rá a krém higításánál. Beleraktam a késes aprítóba a fokhagymával, tahinivel, misóval és sörélesztővel együtt. Krémesre dolgoztattam a géppel, borsoztam, a bab levével kellemes állagúra higítottam, és kész, passz. Nem volt vele 3 percnél több munka.
Műanyag dobozban várja, hogy elpusztítsuk pillanatok alatt teljes kiőrlésű kenyéren, salátán.

A bejegyzés trackback címe:

https://yeschef.blog.hu/api/trackback/id/tr7118299575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása